În Olanda secțiile de terapie intensivă sunt pline, pacienții Covid transferați în Germania

Creștere continuă a infecțiilor în Olanda, în ciuda faptului că se află într-un blocaj parțial, așa cum a raportat președintele Ernst Kuipers de la Centrul Național de Coordonare Distribuirea Pacienților : „Primul val a apărut ca un tsunami, acum acesta este mai mult decât un tsunami ” . Lipsesc locurile în terapiile intensive iar pacienții pozitivi vor fi transferați în Germania.

Președintele Ernst Kuipers compară valul infecțiilor cu Cornavirus din Olanda cu un tsunami: „Primul val a apărut ca un tsunami. Acum seamănă mai mult cu un tsunami ” . Aproximativ jumătate din unitățile de terapie intensivă sunt ocupate de pacienții cu coronavirus . Potrivit lui Kuipers, situația este foarte îngrijorătoare: „Va dura mult timp pentru a vedea efectul măsurilor luate împotriva Coronavirusului. Aceasta înseamnă că numărul spitalizărilor va crește ”.

Potrivit președintelui Centrului Național de Coordonare Distribuirea Pacienților, gândirea la construirea sau înființarea de spitale specializate pentru pacienții infectați cu Covid nu este soluția în acest moment pentru Olanda , deoarece: „problema nu este lipsa infrastructurii sau a echipamentelor respiratorii ci dar lipsa de personal ”.

Citește și Autocertificare: formularul care a revenit în Italia, valabil pe tot teritoriul

Ernst Kuipers speră ca transferul pacienților cu cele mai acute simptome în Germania să înceapă cât mai curând posibil, așa cum subliniază: „în aceste momente există puține opțiuni”.

Germania nu se confruntă cu o situație diferită în ceea ce privește numărul de infecții, dar, spre deosebire de Olanda, are mai puțini pacienți spitalizați proporțional cu paturile disponibile. De asemenea, în Germania, numărul infecțiilor cu Covid este în creștere , dar preocuparea pentru saturația spitalelor este mai mică decât cea care afectează în prezent Olanda, gândiți-vă doar la regiunea Rinului de Nord, unde densitatea populației este echivalentă cu cea a Olandei, iar regiunea are peste 6.000 de paturi în secții de terapie intensivă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook,  Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.