În New York nu mai știu unde să pună morții

Din cauza epidemiei de coronavirus  care în New York a provocat peste 800 de decese pe zi timp de câteva săptămâni, camerele mortuare ale spitalelor, pompelor funebre, cimitirele și  crematoriile au depășit capacitatea maximă și nu mai știu unde să pună trupurile. Cu peste 18.000 de decese confirmate – și cu siguranță un număr real mult mai mare – coronavirusul este „cel mai grav eveniment de decese care a lovit New York de la pandemia de gripă spaniolă cu un secol în urmă”, a scris The New York Times .

Situația din oraș este deosebit de critică și nu numai pentru medicii care au fost inundați de pacienții cu COVID-19. Unele spitale au rămas fără saci unde să pună morții, în timp ce altele au fost nevoiți să folosească stivuitoare pentru a transporta cadavrele la morgă . Extrem de mulți oameni au murit în case încât medicii legali au cerut ajutor armatei, care au început să lucreze în fiecare zi, pentru a recupera cadavrele din casă.

Descoperire șocantă: 100 de cadavre în stare de descompunere au fost găsite în două camioane parcate în fața unei pompe funebre

Suprapopularea morgilor a creat numeroase probleme chiar și în pompelor funebre. Pe de o parte, scufundată de cererile continue făcute de spitale și case de îngrijire pentru recuperarea cadavrelor morților și pe de altă parte imposibilitatea de a le crema sau îngropa rapid. Patrick Kearns, directorul unei agenții funerare din Queens, a declarat că, pe 17 aprilie, a trimis doi dintre asistenții săi la un spital din New York, Long Island Jewish Medical Center, pentru a prelua un cadavru, dar care nu a fost găsit  în locul unde ar fi trebuit. Pentru a-l localiza, cei doi asistenți au trebuit să-l caute printre zeci de alte cadavre, comparând informațiile fiecărui corp cu datele aflate în posesia lor.

Situația nu este mai bună în cele cincizeci de cimitire și în cele patru crematorii din oraș. Nu mai pot să accepte cereri de  cremații pentru următoarele săptămâni.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.