În New York, cazurile sunt în creștere. De Blasio evaluează un nou blocaj

În lume există peste 40 de milioane de cazuri confirmate de Coronavirus, comparativ cu peste un milion de decese.

Primarul din New York, Bill de Blasio, a înregistrat un „salt semnificativ” în răspândirea infecțiilor de la Covid și a avertizat că este posibil un nou blocaj. Indicele pozitivității  în raport cu testele a crescut la 1,92 la sută.

Dacă în următoarele câteva zile, a explicat el, „se depășește pragul de 2% ”, va declanșa  un nou blocaj.  „Creșterea este îngrijorătoare – a adăugat de Blasio – Nu putem permite ca numerele să crească în continuare. Zonele sensibile par a fi baruri, restaurante și cluburi de noapte. Vom vedea cum să intervenim ”.

Citește și Johnson se predă și anunță noi restricții anti-Covid

Primarul i-a îndemnat pe newyorkezi să nu planifice călătorii  în perioada sărbătorilor, dat fiind că în restul țării datele privind infecțiile sunt în creștere. În New York, de la începutul pandemiei, au existat 253.000 de cazuri, cu 23.980 de decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.