În mijlocul urgenței mondiale, tâlharii au furat 100 de mii de măști pentru a le vinde la un preț mai mare

În această perioadă de urgență mondială pentru pandemia coronavirusului idioții care încearcă să pună mâna pe cele mai râvnite materiale sau măști medicale, nu puteau lipsi: un grup de tâlhari înarmați au ajuns cu cătușele pe mâini  la Kiev după ce au încercat să fure o încărcătură de 100 de mii măști.

Potrivit ziarului British Independent, cei cinci ar fi fost de acord să cumpere măștile de pe piața neagră, dar când au întâlnit intermediarul (care, potrivit autorităților, cumpărase toate măștile de la furnizori, lăsând farmaciile goale), s-au prezentat prefacându-se că sunt polițiști. Când intermediarul a refuzat să le predea încărcătura, cei cinci au scos armele și sub amenințare și-au însușit kiturile de protecție, în valoare de cel puțin un milion de dolari, încărcându-le într-o autoutilitară.

Citește și Un medicament eficient împotriva coronavirusului a fost dezvoltat de Fujifilm în Japonia

Potrivit poliției ucrainene, intenția lor era de a revinde măștile la un preț și mai mare, de a specula cu privire la situațiile de urgență pentru sănătate . Cei cinci tâlhari, cu vârste cuprinse între 26 și 42 de ani, se confruntă acum cu 10 ani de închisoare. În Ucraina, virusul încă nu a făcut  ravagii  dar autoritățile au recurs la restricții similare cu cele italiene, de teamă că infecția se va răspândi și că sistemul de sănătate, care deja nu este de prim nivel, riscă să se prăbușească.

Bisericile, magazinele și cele mai multe locuri publice au fost închise din cauza deciziilor președintelui Zelensky, scrie Independent .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.