În Mexic, femeile se căsătoresc cu copaci în loc de bărbați

Nu este o glumă:  unele femei din Mexic au decis să jure dragoste eternă unui copac … de ce au făcut-o?

Un lucru ciudat s-a întâmplat în Mexic. Unele femei singure au decis să se căsătorească cu copaci! Nu este o glumă, este adevărat. Pentru a fi mai precis, un grup de fete din Oaxaca, din sudul statului Mexic, au sărbătorit o ceremonie impresionantă cu copacii. Motivul? Acesta nu este un cult ciudat sau o tradiție locală bizară și nici nu este o problemă de neîncredere față de oameni.

Aceste femei sunt activiste și luptă împotriva exploatării forestiere ilegale în țara lor. Prin urmare, o ceremonie simbolică, care a avut ca scop conștientizarea publicului cu privire la problemele legate de protecția mediului.

Oamenii de știință au descoperit de ce unii oameni sunt slabi, chiar dacă mănâncă mult și nu fac sport

În realitate, dacă ne gândim la asta, copacii sunt solizi, înalți, frumoși și sunt buni pentru mediu. Ce ți-ai putea dori mai mult de la un soț?  Super ceremonia a fost sărbătorită în februarie anul trecut și a luat numele de „Merry a Tree”: în total erau 30 de activiste.

Una dintre ele, Dolores Leycigi, a spus pentru această ocazie:

„Căsătoria unui copac este un mod de a protesta, de a spune că trebuie să oprim uciderea Mamei Pământ în fiecare zi, în fiecare minut, în fiecare secundă”. Și cum poți să o contrazici?

Problema defrișărilor din Mexic stârnește multă îngrijorare, motiv pentru care activiștii au decis să continue această inițiativă. Și totul s-a petrecut potrivit datinei: căsătoria a fost sărbătorită în primărie de actorul și activistul Richard Torres, cu o mulțime de mirese în rochii albe sărutându-și mirele / copacul.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.