În Maroc nu mai există ora de vară, însă telefoanele mobile o actualizează: este haos

În Maroc nu mai există ora de vară, însă telefoanele mobile o actualizează: este haos

Începând cu 28 octombrie, executivul condus de Saaladdine El Othmani a stabilit prin decret că nu va mai exista ora de vară , dar tehnologia nu a simplificat această decizie

Ceasurile, telefoanele mobile și calculatoarele actualizează ora în mod automat, dar în Maroc, din 28 octombrie, executivul condus de Saaladdine El Othmani a stabilit prin decret că nu va mai exista ora de vară. Rezultatul? Trenurile  pleacă la timp dar pasagerii ajung târziu  și moscheile , pentru a evita greșelile, au chemat de două ori credincioșii la prima rugăciune de dimineață, “fajre”.

 

Pe scurt, haos.

 

Deși decizia guvernului marocan a provocat multe discuții, creând nemulțumire, mai ales în școală, nu s-au găsit niciodată idei. Limbile ceasului rămân oprite mai mult de o oră, nu vor mai putea fi  mutate înainte sau înapoi, cu excepția perioadei Ramadanului.

 

Luna sfântă a islamului, care în acest an cade în mai, creează o situație specială. Din acest motiv suspendă decizia guvernului prin eliminarea orarului suplimentar și readucerea Marocului la parametrii GMT (GMT) , ca să ajungă cu o oră înainte de întreruperea postului.

 

Te-ar putea interesa și ”Aș vrea să le dau foc așa cum am făcut cu hainele mele”: povestea lui Isra, sclava sexuală al Isis

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.