În Marea Britanie, Facebook va întreba utilizatorii dacă au avut simptome de coronavirus

În Marea Britanie, Facebook a început să întrebe un număr de utilizatori selectați dacă au avut simptome legate de coronavirus. Este o inițiativă luată de rețeaua socială în colaborare cu Carnegie Mellon University (CMU) pentru a urmări răspândirea bolii.

Facebook a experimentat deja monitorizarea în Statele Unite începând cu 6 aprilie, adunând aproximativ un milion de răspunsuri pe săptămână. Utilizatorii au fost întrebați despre starea lor de sănătate și dacă au prezentat simptome de coronavirus, cum ar fi tuse persistentă sau febră. Adunând datele colectate, Facebook a publicat deja o hartă a simptomelor care arată procentul estimat de persoane cu Covid-19 în diverse zone ale Statelor Unite.

Analiștii CMU au spus că „în câteva săptămâni” vor putea utiliza datele sondajului Facebook, împreună cu alte informații, pentru a încerca să prezice câte internări în spital și în terapia intensivă pentru coronavirus sunt în anumite zone. Răspunsurile la sondaj vor fi opționale, iar CEO-ul și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, au clarificat că nu vor fi gestionate direct de rețeaua socială , ci de cercetătorii CMU care vor produce „un raport total care nu include răspunsul individual al oricui”.

Milano (aproape) ca și New York: o groapă comună pentru morții de coronavirus

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.