În mai multe zone din Italia a început criza foamei: supermarketuri sub escortă

În mai multe zone din Italia a început criza foamei, în special în sudul Italiei, unde supermarketurile sunt sub pază, deoarece se teme explozia unei revolte sociale. Potrivit presei italiene La Repubblica  un raport confidențial de informații  ajuns la Palazzo Chigi, care semnalează un „pericol potențial de revolte și rebeliuni spontane sau organizate”.

Pe rețelele de socializare, se planifică jafuri și furturi în supermarket,  blocarea magazinelor. După două săptămâni de carantină, mici comercianți, vânzătorii ambulanți și mulți alți locuitorii sunt înfometați. Joi în  Palermo,  o încercare dejaf  într-un supermarket a fost oprit la timp de agenții de poliție.

Primarul din Palermo, Leoluca Orlando, cere să stabilească un venit de supraviețuire: ”Alături de multe persoane care se confruntă cu acest moment de criză grav, există un grup de șacali și profesioniști ( mafia n.r ) care promovează acțiuni violente”, a declarat primarul.

Citește și Italia își plânge morții: biserica din Bergamo plină de sicrie

Matteo Renzi: „Dacă rămânem închiși, oamenii vor muri de foame. Acest virus ne va răni în continuare. Nu săptămâni,ci  luni și luni de zile. Vaccinul nu este și dacă totul va merge bine ne vom putea îmbrățișa din nou peste un an, dar dacă nu va fi așa… “. Așa că șiăa exprimat îngrijorarea liderul Italiei, Matteo Renzi, într-un interviu pentru presa italiană Avvenire . “Redeschidem. Dacă nu o vom face, oamenii vor muri de foame pentru că nu pot aștepta să treacă așa de mult tip. Exista o singură cale: să trăim cu virusul doi ani”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.