În lupta împotriva cancerului: eficiența PP2A la șoareci, testată în Danemarca

O echipă de oameni de știință care lucrează în Danemarca a făcut o descoperire importantă: există proteine ​​care sunt capabile să blocheze creșterea tumorilor la șoareci.  O echipă de savanți care lucrează la Facultatea de Științe Medicale a Universității din Copenhaga a descoperit existența unor proteine care ar putea bloca avansarea patologiilor tumorale la șoareci , mamiferele care sunt implicate în această etapă a experimentării în investigațiile de laborator.

2A fosfoproteina fosfatazei (PP2A) este o proteina care este capabil de a opri înaintarea anumitor tumori. Prin urmare, se vorbește despre un ” oncosupresiv ” pe care savanții îl monitorizează acum pentru a găsi o cură eficientă . Oamenii de știință din Danemarca au descoperit că PP2A este capabil să „dezactiveze celulele active” : în special, proteina cu care se dezactivează celulele tumorale  se numește  ADAM17 .

Covid, un studiu dezvăluie: „Soarele omoară virusul în câteva minute”

Celulele tumorale care conțin ADAM17 au fost injectate la șoareci de laborator și apoi tratate cu administrarea de PP2A. Savanții au observat că, în mod surprinzător, șoarecii nu au murit de cancer.  Anterior, însă, a fost raportată o rată a mortalității de 50% .

Mai este încă multă cale de urmat, dar este un rezultat bun, iar  oamenii de știință susțin că aceste descoperiri pot ajuta în tratamentul cancerului uman , precum și concluziile la gena p53 și proteina retinoblastomului (supresoare de tumori) .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.