În Las Vegas, sute de persoane fără adăpost au fost ”parcați” în aer liber

În Las Vegas, adăpost pentru persoanele fără un acoperiș deasupra capului cu 500 de locuri disponibile a fost închis după ce un oaspete a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Datorită climei blânde din această peripadă, pentru a face față situațiilor de urgență, administrația orașului a decis ca cei care nu au unde să doarmă, să fie ”parcați”  într-o parcare în aer liber. Spațiul disponibili pentru fiecare a fost delimitat pentru a asigura distanța necesară și pentru a evita infecțiile…. exact cum sunt delimitate locurile într-o parcare de mașini.  Pe asfalt a fost așezată o foaie albastră pentru a facilita curățarea zonei.

Oficialii orașului au spus că este un „aranjament de urgență”, dar fotografiile ”parcării” au provocat multe critici și reacții. Julián Castro, fostul primar din San Antonio și fost candidat la președinție, a amintit că în Las Vegas sunt  150.000 de camere de hotel care în prezent nu sunt utilizate. Prin urmare, el a propus cooperarea între sectorul public și cel privat pentru a găzdui temporar persoanele fără adăpost și pentru a finanța construcția de noi structuri permanente.

Citește și Coronavirus, șoc în India: muncitori migranți stropiți cu clor

Administrația din Las Vegas a luat recent măsuri foarte severe împotriva persoanelor fără adăpost. O lege a fost adoptată în noiembrie anul trecut în care oricine dormea pe stradă era pasibil de  închisoare de până la șase luni sau o amendă de până la 1.000 de dolari.

Sursa foto: Ethan Miller/Getty Images

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.