În Groenlanda s-a descoperit cel mai bătrân rechin din lume: are 400 de ani

Un specimen de rechin feminin a stabilit un nou record de longevitate: cu cei 400 de ani, este cel mai vechi vertebrat viu de pe planetă.

Deși se știa deja că rechinii trăiesc mult timp, până acum nu se știa cu exactitate până la ce vârstă ar putea ajunge aceste animale iar acest specimen este cu adevărat incredibil: rechinul, care locuiește în Groenlanda, s-a născut pe vremea domniei lui Iacob I și a supraviețuit războaielor și revoluțiilor timp de patru secole bune .

„Biologii au încercat să stabilească vârsta și longevitatea rechinilor din Groenlanda timp de zeci de ani, dar fără succes.
“Având în vedere că aceste animale sunt prădătorii din vârful lanțului alimentar din apele arctice, este incredibil că nu știam dacă rechinul trăiește de 20 sau 1000 de ani”, a explicat Steven Campana, un rechin expert la Universitatea din Islanda.

Un tânăr în vârstă de 20 de ani cu handicap își caută prieteni, anunțul pe Facebook: „Vă plătesc 7 euro pe oră”

Pentru a determina durata de viață a rechinilor , un grup de cercetători a efectuat teste pentru a căuta carbon-14 în țesuturile animale. În anii 1950, de fapt, unele experimente cu bombe atomice au crescut nivelurile de carbon-14 din atmosferă. Izotopul de carbon a intrat în lanțul alimentar marin pe tot Oceanul Atlantic încă din anii ’60. Căutând carbon-14 în proteinele prezente în lentila cristalină a ochilor de rechin, a fost posibilă urmărirea vârstei aproximative a animalelor .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.