În Franța s-a descoperit prezența virusului Covid într-o fermă de nurci

Pentru prima dată în Franța, prezența Covid-19 a fost descoperită într-o fermă de nurci din Eure-et-Loir. Acest lucru a fost anunțat de ministerele Agriculturii, Sănătății și Tranziției Ecologice. „A fost ordonată uciderea tuturor celor o mie de animale prezente încă în fermă și eliminarea produselor acestor animale”, au precizat ministerele într-o notă.

Mai multe țări europene au raportat deja contaminarea fermelor de nurcă, în principal în Danemarca cu descoperirea recentă a unei mutații a virusului, dar și în Olanda, Suedia și Grecia, iar cazuri izolate au fost detectate în Italia și în Spania. Au fost raportate cazuri și în Statele Unite.

Citește și Danemarca, nurcile transmit Covid-ul mutant: 17 milioane de exemplare vor fi sacrificate

În cele 17 milioane de nurci din fermele din Danemarca, s-a descoperit o mutație genetică a SarsCov2 care a fost deja transmisă la 12 persoane, subminând eficacitatea anticorpilor și eficacitatea vaccinului pe care întreaga planeta îl așteaptă pentru a ieși din coșmarul pandemiei. Cu o decizie luată cu greu, prim-ministrul Mette Frederiksen a ordonat uciderea tuturor exemplarelor de nurcă prezente în peste 1.100 de ferme.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.