În Franța, au fost introduse noi restricții

Miercuri, ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, a anunțat noi restricții care vor fi adoptate în Franța pentru a încerca să oprească noua creștere a infecțiilor cu coronavirus . Ministrul a declarat că situația epidemiologică din toată țara s-a „deteriorat” drastic, rata infecțiilor fiind acum de peste 94 de cazuri la 100.000 de locuitori. Ceea ce este îngrijorător este situația din spitalele în care există aproape 6 mii spitalizați pentru coronavirus .

Potrivit ministrului sănătății, Olivier Veran, situația epidemiologică din toată țara s-a „deteriorat” drastic

Pentru a face față noii creșteri a infecțiilor, țara a fost împărțită în diferite zone, evidențiate cu trei nuanțe de roșu în conformitate cu măsurile mai mult sau mai puțin restrictive introduse. Cele mai drastice măsuri vor fi luate în Marsilia și pe insula Guadeloupe, care are o rată de infecții de 250 de cazuri la 100.000, unde barurile și restaurantele vor trebui să se închidă începând de sâmbătă.

Citește și : Coronavirus, Parisul devine „zona super roșie”

În schimb, restricțiile pentru zonele în care rata de incidență a virusului depășește 150 de cazuri la 100.000 de locuitori prevăd că doar 30 de persoane pot participa la nunți și că barurile și restaurantele trebuie să se închidă de la ora 22. De asemenea și sălile de sport vor fi închise. Aceste din urmă măsuri se vor aplica marilor orașe din Franța, inclusiv Paris, Lyon, Lille, Bordeaux, Toulouse și Nisa. Muzeele, teatrele, cinematografele și lăcașurile de cult pot rămâne deschise, doar respectând protocoale stricte de sănătate.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.