În fiecare oră, un om este ucis sau rănit de mine neexplodate: jumătate sunt copii

Conform raportului ONU privind minele antipersonal în 2018, 6.897 de persoane au fost ucise sau rănite din cauza exploziei acestor bombe, ceea ce împiedică semnificativ renașterea comunităților afectate de război.

Minele antipersonal fac încă victime la fiecare oră. Acest lucru a fost dezvăluit de cel mai recent raport al ONU despre aceste arme, potrivit căruia 6.897 de persoane au fost ucise sau rănite în 2019 din cauza exploziei acestui tip de bombă, precum și a altor surplusuri de război. Aproximativ 54% dintre victimele implicate sunt copii, adesea intrigați de resturile de explozibili, muniții în grup și alte piese de armă de război. Numărul mare de victime „este înregistrat în țările implicate în conflicte armate, în special în Afganistan, Mali, Myanmar, Nigeria, Siria și Ucraina”. În special, 1.600 de victime au fost raportate în Afganistan și peste o mie în Siria.

Malnutriție și violență: iadul zilnic în care trăiesc 400 000 de copii nigerieni

 

În ceea ce privește victimele, dosarul raportează că numărul lor a fost „excepțional de mare” în ultimii patru ani. În 2018, 3.059 de persoane au fost ucise și 3.837 de răniți, un total de 6.897 de victime, aproape dublu față de 3.457 înregistrate cu cinci ani mai devreme, în 2013. Creșterea acestui număr ar fi legată de conflictele și violența pe scară largă care au afectat Afganistanul , Mali, Myanmar, Nigeria, Siria și Ucraina. Cu toate acestea, deflagrarea a avut loc în 50 de state și alte zone. Victimele sunt 71 % civili, dintre care peste jumătate, 45 %, sunt copii. De la începutul activităților de monitorizare, în 1990, au fost înregistrate 130 de mii de victime, dintre care 90 de mii sunt supraviețuitori, adesea cu mutilări grave.

 

„Aceste arme   stârnesc frică în comunități, ai căror cetățeni știu adesea că se plimbă în zone minate, dar nu au posibilitatea de a cultiva alte pământuri sau de a lua un alt drum pentru a merge la școală.”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.