În Egipt, savanții au descoperit un făt mumificat într-un sarcofag: fusese confundat cu o pasăre

Egiptul pre-roman continuă să uimească. O mumie mică care fusese înmormântată într-un sarcofag ptolemaic s-a dovedit a fi mumia unui făt: anterior se credea a fi o pasăre

Egiptul nu încetează să ne ofere noi informații despre cele mai vechi timpuri. De această dată ne mutăm pe pământul Nilului în acea perioadă de timp care a precedat cucerirea Romei pentru a descoperi că savanții au găsit un făt mumificat, îngropat în interiorul unui sarcofag care datează de acum 2100 de ani . Aceasta nu este o descoperire recentă , deoarece existența mumiei este cunoscută de câțiva ani, dar abia acum micul corp a dezvăluit savanților un adevăr care i-a surprins foarte mult pe experți, relatează Daily Mail.

Nu un șoim mumificat într-un sarcofag, ci un făt , care a încetat să se dezvolte între a 23-a și a 28-a săptămână de gestație.

Acesta este rezultatul unui studiu realizat de o echipă de experți asupra unei mumii găsite în Egipt de mult timp despre care se crede că este cea a unei păsări (un șoim, de fapt). Mumia, conservată la Muzeul Maidstone și clasificată drept „EA 493- Mummia Hawk din perioada ptolemaică”, a fost examinată mai detaliat în 2016.

Un porumbel a fost eliberat după 3 ani de detenție: a fost acuzat de spionaj

În urma unei scanări s-a descoperit un făt de sex feminin cu o gravă malformație de anencefalie , o condiție care implică total sau absența parțială a bolții craniene sau cerebrale .

Savanții estimează că bebelușul a fost născut de mamă – nu putem vorbi cu adevărat despre viață, deoarece copilul nu a văzut niciodată lumina zilei – în perioada Ptolemaică . Era epolemică, în Egipt,  începe la scurt timp după moartea lui Alexandru al III-lea Macedonean (Babilon, 323 î.Hr.) și se încheie cu bătălia de la Actium în 31 î.Hr., cu înfrângerea lui Marco Antonio și Cleopatra.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.