În Ecuador, efectul coronavirusului este apocaliptic: cadavrele sunt abandonate și arse pe străzi / VIDEO

Guayaquil este orașul din Ecuador cu cel mai mare număr de cazuri pozitive și decese cauzate de coronavirus . Prea mulți mor acasă, mult prea mulți. Se pare că ridicarea cadavrelor pentru a le oferi înmormântări adecvate este din ce în ce mai dificilă. Oamenii nu mai știu ce să facă și, din păcate, în multe cazuri, teama de contagiune îi împing la gesturi extreme.

BBC El Mundo raportează mărturii groaznice. „Unchiul meu a murit pe 28 martie și nimeni nu vine să ne ajute. Locuim în nord-vestul orașului. Spitalele  au spus că nu au nicio targă disponibilă și că a murit acasă. Am sunat autoritățile și ne-a cerut să avem răbdare. Trupul lui este încă acolo în pat, unde a murit, pentru că nimeni nu îl poate atinge “.

Cyntia Viteri, primarul orașului Guayaquil, scoate alarma: „ Nu scot morții din casele lor. Îi lasă pe trotuare și în fața spitalelor . Nimeni nu vrea să-i ridice. Familiile cutreieră orașul bătând pe la ușile spitalelor pline”

Coronavirus, scene dramatice: cadavre abandonate în mijlocul străzilor sau în ghenele de gunoi

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.