În Crimeea au fost descoperite mormintele uriașilor

În timpul săpăturilor arheologice din Crimeea, experții au descoperit o necropolă a Imperiului Bizantin unde se afla mormântul unui uriaș.

În timp ce lucrările de reconstrucție la scara Mithridates din Kerch au continuat, în același timp, au început săpăturile arheologice în zonă, dezvăluind o necropolă de aproape 100 de metri pătrați.

Până în prezent, au fost acoperite 27 de morminte, unele aparțineau a copiilor, în care s-au găsit alte elemente precum pandantive din bronz sau brățări. Unul dintre morminte depășea 2,30 metri în lungime. Când l-au deschis, au găsit ceea ce părea a fi scheletul unui uriaș din interior .

Citește și Franța. Zgomotul și mirosul de la țară, recunoscut ca „moștenire senzorială”: de astăzi, acestea sunt protejate prin lege

Având în vedere aspectul fizic standard al localnicilor în trecut, găsirea unui schelet al unui bărbat de 2,30 cm înălțime este în contradicție cu datele cercetărilor științifice.

Datele raportate cu privire la înălțimea medie a populației la acel moment era de 1,60 metri, deci nu există nicio modalitate de a explica modul în care rămășițele acestui uriaș au fost îngropate în zonă. Rămășițele au fost examinate de antropologul echipei, care speră să ofere o estimare a vârstei persoanei îngropate acolo.

Sursa : Business Insider

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.