În ciuda curbei epidemice, plajele britanice au fost luate cu asalt: guvernul amenință cu închiderea totală

„Nu trebuie să ne batem joc toată munca grea pe care am depus-o pentru a combate coronavirusul”, cu aceste cuvinte ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock, a amenințat că va închide toate plajele țării în urma celor întâmplate în ultimele ore de-a lungul Coaste engleze unde plajele au fost literalmente asaltate , sfidând regulile și  sfaturilor anti-contagiune. Joi, sute de mii de oameni s-au plimbat pe coasta din jurul Bournemouth , pe coasta de sud a Angliei, creând blocaje în trafic și o supraaglomerare decisiv periculoasă în mijlocul unei pandemii și într-o țară deja puternic afectată de infecția, precum Marea Britanie.

Studiu : „La Barcelona coronavirusul era prezent deja în martie 2019”

Potrivit autorităților locale, există cel puțin o jumătate de milion de oameni care s-au revărsat de-a lungul zonei conduse de primul val real de căldură din acest sezon, aproape la fel de mulți oameni care trăiesc în județ. “Vreau ca toată lumea să se bucure de plaje, mare și soare, dar cheia este să o facă respectând regulile.  Rămâneți cu familia, dar stați departe de alte familii”, a spus Hancock, amintind că guvernul are puterea de a închide toate plajele.

“Avem această putere, dar sunt reticent să o folosesc pentru că oamenii au fost nevoiți să sufere un blocaj destul de greu și vreau ca toată lumea să se bucure de soare, dar acest lucru trebuie făcut critic”, a reiterat ministrul britanic. În orice caz, dacă în zilele următoare apar focare sau un număr mai mare de cazuri, „vom lua măsuri”, a asigurat Hancock.

Oficialii din domeniul sănătății au descris ieri scenele lui Bournemouth drept „înfricoșătoare” , atât pentru cele întâmplate pe plaje, cât și pentru cele întâmplate în baruri și cluburi. Consiliul Bournemouth, Christchurch și Poole au solicitat ajutorul mai multe patrule ale poliției, fotografiind și cantitatea mare de gunoi rămasă pe plajă.

„Suntem absolut șocați de scenele observate pe plajele noastre, în special în Bournemouth și Sandbanks, în ultimele 24-48 de ore. Comportamentul și acțiunile iresponsabile ale atâtor persoane sunt șocante. Nu am avut de ales decât să declaram o stare de urgență “, a explicat liderul consiliului local.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.