În ciuda crizei coronavirusului, în țările asiatice mai există încă piețe umede în care se vând animale sălbatice

În ciuda crizei coronavirusului, există frica unui nou ”bis” ale piețelor umede care vor putea genera noi boli mortale

Condițiile murdare din piețele de animale sălbatice din Asia, unde animalele vii  de companie sau exotice sunt măcelărite pentru hrană, reprezintă o „bombă  ” pentru noile pandemii mortale, spun specialiștii, potrivit Mirror

Virușii ucigași ca SARS și gripa aviară par să fi provenit din aceleași focare de infecții. iar China a interzis vânzarea și consumul de animale sălbatice. pentru a „proteja sănătatea publică și securitatea ecologică”, conform ordinelor președintelui Xi Jinping. Cu toate acestea, mai multe specii sunt încă înghesuite, sacrificate și vândute în condiții murdare, contaminate cu sânge și fecale, pe nenumărate piețe din alte țări asiatice. Lanțurile majore de trafic de animale sunt sălbatice originare din Africa și America Latină furnizează Birmania, Indonezia, Laos, Malaezia, Thailanda și Vietnam.

Citește și Coronavirus: mâncarea de șerpi și supa de lilieci printre primele cauze ale transmiterii virusului killer

În timp ce comerțul cu o valoare de până la 58 miliarde de lire sterline pe an continuă, conservatoriștii avertizează că este doar o problemă de timp înainte de apariția unei alte boli ucigătoare. Solicitând tuturor țărilor să urmeze China prof. Andrew Cunningham, de la Societatea Zoologică din Londra, a declarat că încheierea piețelor umede este „cea mai mare prioritate pentru protecția sănătății umane”. Se estimează că 20.000 de piețe din China au fost închise.

În Vietnam, guvernul a ordonat oficialilor să instituie o interdicție pe piețele de animale sălbatice după creșterea presiunii internaționale. Dar pe piața Tomohon din nord-estul Indoneziei, surse locale spun că este „afacerea este în floare ca de obicei”. în ciuda cererii primarului de a restricționa temporar consumul de carne sălbatică.

Sursa: Mirror

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.