În Brazilia lui Bolsonaro, gropile comune în masă din Manaus zdruncinează conștiințele

Bolsonaro, încă neagă și susține sus și tare ca nimic în țară să nu se închidă.  Pentru el afacerile prietenilor lui vin înaintea vieții brazilienilor. În Brazilia, țara cu cel mai mare procent de victime și cazuri confirmate din America Latină, imaginile extinderii cimitirului din Vila Formosa, din São Paulo, continuă să impresioneze, precum și cele din cimitirul Parque Tarumã din Manaus, emblema pandemiei Covid-19.

Marea Britanie se teme de al doilea val de Covid, mai rău decât primul

Multe victime ale coronavirusului sunt îngropați în gropi comune create special în cimitirele orașului. Un corespondent al ziarului The Guardian a raportat că 98 de persoane au fost înmormântate sâmbătă, alte 140 duminică. Media deceselor înainte de coronavirus a fost în jur de 30 de persoane pe zi. Disperarea în rândul cetățenilor este evidentă iar autoritățile orașului cer ajutorul internațional. Primarul Arthur Virgílio a declarat pentru ziarul britanic: “Nu suntem într-o stare de urgență, ci mai mult. Este un dezastru total … ca o țară în război care a pierdut”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.