În Botswana, s-au scos la licitație licențe pentru uciderea elefanților

În Botswana , s-au scos la licitație licențele pentru uciderea elefanților. Se întâmplă în țara cu cea mai mare populație de elefanți din lume sau mai bine zis sunt 130.000 exemplare. În luna mai a anului trecut, guvernul noului președinte, Mokgweetsi Masisi, a ridicat o interdicție de vânătoare care exista încă din 2014, adoptată de fostul președinte Ian Khama.

Până acum un an, țara din sudul Africii era considerată sanctuarul faunei sălbatice pentru legile instituite pentru protejarea mediului. Retragerea ulterioară a interdincției din partea președintelui a stârnit multe critici. Autoritățile locale acuzată elefanții de distrugerea culturilor și amenință chiar supraviețuirea rezidenților din unele zone rurale. Însăși fermierii se plâng de numărul tot mai mare de accidente cu elefanți acuzați de distrugerea culturilor și de uciderea sătenilor.

Citește și Fetiță de trei ani în stare gravă după ce bunica a aruncat-o în apă clocotită

Vânătoarea nu va reduce în mod semnificativ populația, dar cresc profiturile obținute prin licitație de care vor beneficia comunitățile locale, scrie Bloomberg care relatează știrea.

Șapte pachete de 10 elefanți pentru a fi împușcați-  Guvernul țării africane oferă acum 7 pachete de 10 elefanți fiecare. Pentru a participa la licitație, fiecare participant va trebui să plătească o sumă aproximativ 18.000 USD . Cei mai mulți vânători, potrivit rapoartelor mass-media, sunt americani foarte înstăriți.

În 2020, guvernul a stabilit o cotă de 272 de elefanți dintre care 202 destinate străinilor. Sezonul de vânătoare se desfășoară din aprilie până în septembrie, în perioada „uscată”, când iarba este mică iar animalele se văd mai bine.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.