În 2020 doar extratereștrii mai lipseau: detectat un misterios semnal radio

După o pandemie globală în acest 2020,  doar extratereștrii mai lipseau.  Și nu este sigur că sfârșitul acestui an sau începutul noului an nu ne vor surprinde. Publicarea rezultatelor unui studiu realizat pe un semnal radio captat în 2019 și care vine de la sistemul stelar către noi este așteptat în primele luni ale anului 2021. Semnalul a fost captat lângă cel mai aproape sistem solar Proxima Centauri, situat la doar 4,2 ani lumină.

Pe scurt, semnalul pare să fie concentrat într-o singură frecvență, cea de 982 MHz, o caracteristică mai tipică fenomenelor artificiale decât a celor naturale și, prin urmare, a fost considerată „demnă de prestat atenție”.

Știrea a fost raportată de ziarul britanic The Guardian, iar oamenii de știință care lucrează la analiza datelor au confirmat în publicația  Scientific American că mai sunt multe de făcut, dar interesul este justificat. Andew Siemion de la Universitatea din California, Berkeley a explicat că, în prezent, fenomenul „nu poate fi încă explicat” și, prin urmare, trebuie investigat.

Citește și Panică la bordul unui avion ! Un bărbat a murit de Covid: ” Avea simptome clare, de ce l-au lăsat să se îmbarce ?”

Cel mai curios lucru este că semnalul ocupă o bandă foarte îngustă a spectrului radio: 982 megahertz, în special, care este o regiune de obicei lipsită de transmisii de la sateliți și nave spațiale create de om. Nu cunoaștem nicio modalitate naturală de a comprima energia electromagnetică într-un singur container de frecvență ”, a spus el.

„Vânătorii de semnale extraterestre” sunt în fibrilație, deoarece dacă natura „nenaturală” a semnalului ar fi confirmată, s-ar putea crede că sistemul planetar cel mai apropiat de gazda noastră este o civilizație tehnologică.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.