În 2019, armata americană a aruncat 7.423 de bombe asupra Afganistanului: cel mai mare număr din ultimii 10 ani

În 2019, aeronavele militare americane au lansat 7.423 de bombe și alte muniții în Afganistan, cel mai mare număr din ultimii 10 ani, conform datelor oficiale ale Forței Aeriene Americane. În 2018 au fost 7.362 de bombe. Conform datelor Națiunilor Unite , forțele afgane și ale SUA au ucis 717 civili în prima jumătate a anului 2019, mai mult cu 31%  față de anul precedent. De asemenea, conform datelor ONU , Statele Unite sunt responsabile pentru jumătate din cele 1.149 de decese civile atribuite forțelor pro-guvernamentale în primele 9 luni ale anului 2019; în aceeași perioadă, talibanii și alte grupuri rebele au provocat moartea a 1.207 civili.

Citește și Coronavirus: „case infectate” în Wuhan sigilate cu chiriașii în interior

Bombardamentele s-au diminuat în timpul președinției lui Barack Obama, după ce administrația sa a introdus noi reguli de bombardament, stabilind, de exemplu, că acestea ar trebui să aibă loc în locuri apropiate forțelor americane și afgane pentru a limita riscul de a răni sau ucide civili. De exemplu, în 2009, în primul său an de președinție, au fost aruncate 4.147 de bombe. Noile reguli au favorizat însă talibanii, care cuceriseră noi teritorii. Prin urmare, administrația lui Donald Trump, ales președinte în 2016, a decis să slăbească din nou regulile și de atunci numărul bombelor a început să crească.

Între timp, Statele Unite și talibanii au reluat negocierile de pace, care s-au încheiat în vară .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.