În 2005, Bush a avertizat despre pandemie: „Dacă așteptăm să vină, atunci va fi prea târziu” / VIDEO

Era 1 noiembrie 2005 când, într-un discurs public, președintele american de atunci, George W. Bush, a avertizat lumea despre riscul unei pandemii de gripă cu cuvinte care sunt de actualitate astăzi, odată cu apariția coronavirusului . “Pandemia nu este ca un dezastru natural”, a spus Bush vorbind de la sediul Departamentului pentru Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite. „Spre deosebire de furtunile și inundațiile care lovesc și apoi se opresc, o pandemie poate continua să producă ravagii cu valuri repetate timp de un an sau mai mult.”

Coronavirus, prea multe decese în New York: ipoteza gropilor comune

“În cazul unei pandemii, orice de la seringi la paturi de spital, de la aparate respiratorii  până la echipamente  medicale de protecție, totul ar lipsi “, a avertizat fostul președintele american, care, potrivit rapoartelor presei americane, a fost șocat de o nouă carte privind gripa spaniolă din 1918 pe care o citise în timp ce era în vacanță în Texas. Bush s-a alocat în acel moment  7 miliarde de dolari pentru pregătirea unei posibile  pandemie, lansând un site care încă este folosit astăzi. De-a lungul anilor, însă, resursele necesare pentru a continua planul s-au micșorat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.