Împușcată și înjunghiată în ochi: „Pedepsită pentru că începuse să lucreze”

O femeie de 33 de ani a fost împușcată și înjunghiată în ochi, ceea ce a dus la pierderea completă a vederii. După atac , tatăl său a fost arestat , dar umbra talibanilor planează în spatele poveștii cumplite .

Episodul îngrozitor a avut loc în Afganistan , lângă Kabul. Khatera, în vârstă de 33 de ani, începuse să lucreze în cadrul poliției în urmă cu câteva luni, în ciuda opoziției tatălui ei, care nu dorea ca fiica ei să lucreze. Femeia a fost victima unei ambuscade din partea a trei bărbați pe motociclete care au înconjurat-o și au atacat-o. Dusă la spital, medicii nu au reușit să-i salveze femeii vederea.

Citește și

În urma atacului, s-a demarat imediat o anchetă. Anchetatorii au speculat imediat că ar putea fi vorba de un atac al talibanilor, opus emancipării femeilor și, ca și cum ar fi o altă circumstanță agravantă, angajării lor în poliție. Cu toate acestea, unii purtători de cuvânt ai talibanilor au declarat că ar fi exclusiv o represiune în cadrul familiei. Khatera a fost nevoită să fugă într-un loc sigur, deoarece familia ei vrea să se răzbune pentru arestarea tatălui ei.

Femeia nu are nicio îndoială: „Tatăl meu nu a vrut să lucrez și m-a urmărit întotdeauna când eram de serviciu, sunt sigură că a dat talibanilor o copie a documentelor mele și i-a angajat  să mă atace cu intenția de a mă ucide”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.independent.co.uk/news/world/asia/afghan-woman-shot-stabbed-work-b1720276.html

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.