Imigrați, prima tragedie din 2021 în Marea Mediterană : 43 de morți

Prima tragedie din 2021 în Marea Mediterană. OIM și Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați, „suntem profund întristați”. Debarcările din Lampedusa s-au întors

53 de imigrați la bordul unei bărci s-a răsturnat aseară în largul coastei libiene din Zuara. Au murit 43 de persoane și 10 au fost recuperate din mare. Confirmarea numărului de victime vine de la OIM, Organizația Internațională pentru Migrație și Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați.

Citește și Oroare în Africa de Sud: o tânără de 17 ani a fost violată de trei grupuri de bărbați până a leșinat

„Este primul naufragiu din 2021 în centrul Mediteranei. Suntem profund întristați”. OIM și UNHCR își amintesc că ruta mediteraneană centrală este considerată cea mai periculoasă din lume și că anul trecut sute de oameni și-au pierdut viața încercând să o traverseze.

Alarma naufragiului a fost dată în această dimineață de ONG-ul Alarm Phone pe twitter, când încă se vorbea despre 40 de dispăruți. Într-un alt tweet cei de la Sea-Watch Italia scriau că cei 10 imigranți supraviețuitori „au fost duși înapoi în iadul Libiei de unde au fugit”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.