Iman avea doar un an și jumătate: a murit de frig într-o tabără de refugiați din Siria

Față de astfel de povești, este imposibil să rămâi indiferent. Iman Mahmoud Laila nu a supravețuit. A murit de frig la un an și jumătate pe 13 februarie, într-o tabără de refugiați din Siria. Familia ei a trebuit să fugă din cauza războiului. Fata și părinții ei au găsit refugiu într-un centru de IDP improvizat din satul Ma’rata, la vest de orașul Afrin, în provincia Aleppo. Locuiau într-un cort improvizat, spații de cazare insuficiente pentru a o proteja pe Iman de temperaturile reci, înrăutățite de ninsorile abundente din aceste zile. Când fetița a început să sufere de probleme respiratorii, tatăl ei a decis să o ducă la spitalul Al-Shifa din Afrin, la câțiva kilometri distanță: o călători pe jos care a început la 5 dimineața într-o dimineață rece de iarnă”.

Bărbatul și-a înfășurat fiica într-o pătură și, ținând-o strțns la pieptul pentru a-i oferi căldură, a mers două ore până a ajunge la clinică. Din păcate, totul a fost în zadar, deoarece fata a ajuns deja fără viață. Potrivit celor spuse de Dr. Housam Adnan, Iman murise de frig cu o oră în urmă brațele tatălui ei.

Citește și Soarta tristă a fetelor indiene indigene drogate și abuzate în școlile rezidențiale ad hoc/ VIDEO

„Astăzi, dimineața devreme, acest copil a ajuns la spitalul nostru din Afrin – este mesajul emoționant scris de Adnan pe Facebook – tatăl ei a adus-o din cortul în care locuiesc la câțiva kilometri de aici. A pus tot ce deținea pe ea pentru a o menține la căldură. A făcut tot ce a putut pentru a-i încălzi inima, dar a fost în zadar “.

Iman nu a fost singura victimă a frigului. Aceeași soartă a avut și Abdul Wahhab Ahmad al-Rahhal, un nou-născut de câteva săptămâni, care a murit înghețat pe 11 februarie. Părinții lui Abdul au fost nevoiți să fugă de violență. Aceștia erau originari din Khan Sheikhoun, orașul din provincia de nord-vest Idlib, cucerit de armata guvernamentală în vara anului 2019.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.