Imaginile triste ale urșilor polari care se joacă cu deșeurile de plastic în Alaska

O mare parte din plasticul pe care îl producem și îl folosim se transformă în deșeuri care ajung în mediu, contribuind la agravarea poluării planetei noastre . În fiecare zi vedem imagini cu oceane și plaje invadate de plastic, animale care moarte blocat eîn deșeurile de plastic , peștiși mamifere marine cu stomacul plin de plase de pescuit, sticle și pungi din plastic.

Fotografiile cu urșii polari care se joacă cu un recipient de plastic în zăpadă în Alaska sunt doar cea mai recentă mărturie a modului  nostru de viață  care este în mod literal scufundarea oricărui loc de pe planetă cu deșeuri, afectând puternic toată viața de pe Pământ.

Citește și Violată și aruncată de la etajul 20 al unui zgârie-nori: povestea lui Sule Cet

Imaginile, realizate de fotograful Danny Sullivan, arată o pereche de urși polari care se luptă pentru un rezervor de plastic. Ursii probabil că au și ingerat părți din rezervor .

Pe lângă prezența deșeurilor într-un loc care ar trebui să fie curat, fotografiile arată un alt aspect alarmant.
Sullivan a imortalizat de fapt cei doi urși polari la începutul lunii octombrie, când nivelul zăpezii ar fi trebuit să fie de aproximativ un metru și jumătate. În condiții normale, plasticul ar fi fost îngropat, dar din cauza încălzirii globale nu există nicio urmă  de zăpadă .

 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.