Imaginile spectaculoase ale puternicei erupții ale vulcanului Kilauea de pe insula Hawaii

Erupția a început în caldera Summit – ul vulcanului Kilauea la scurt timp după 21.30 ora locală (9.30 ora României). Institutul American de Geofizică (Usgs) a schimbat codul de alertă în roșu, sfătuind piloții să evite zona din cauza posibilelor „emisii semnificative” de cenușă în atmosferă.

Deoarece vântul ar putea împinge norii de cenușă spre zonele rezidențiale din sud-vestul insulei, cele mai mari din arhipelag, serviciile meteorologice au recomandat ca persoanele cu probleme respiratorii să ia măsuri suplimentare de precauție. Usgs a raportat, de asemenea, un cutremur cu magnitudinea 4,4 în apropierea vulcanului, imediat după erupție.

Citește și NASA: cea mai mare erupție solară înregistrată în ultimii trei ani- video

Populara destinație turistică, Kilauea este unul dintre cei mai activi vulcani din lume și și-a început activitatea erupțiilor regulate încă din anii 1950. Imaginile sunt spectaculoase:

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.