Imaginile incredibile: nașterea unei planete, fotografiată pentru prima dată în istorie

Cu câteva zile în urmă, astronomii au fotografiat  în detaliu imagini cu nașterea unui exoplanetă. Înconjurată de un nor dens de gaz și praf, această lume nou-născut orbitează steaua AB Aurigae, aflată la 520 de ani lumină de Pământ în constelația Auriga. Planetele se formează în cadrul “discurilor protoplanetare” care se află în jurul stelelor nou formate. Astronomii cred că se formează prin acumularea a milioane de mici bucăți de gaz și praf refrigerate, unite prin gravitație. (Un proces oarecum similar cu formarea unui bulgăre de zăpadă ) Aceste grupări mici devin din ce în ce mai mari prin încorporarea gazului și prafului de-a lungul orbitei lor. În cele din urmă, devin planete.

NASA, misiunea SpaceX: omul se întoarce în spațiu la 9 ani după Shuttle

Astronomii au catalogat peste 4.000 de exoplanete în univers, dar până acum nu nu au reușit niciodată să fotografieze nașterea unei dintre ele.  Oamenii de știință din Franța, Taiwan, Belgia și Statele Unite au publicat recent studiul în revista Astronomy and Astrophysics .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.