Imagini Nasa/ Incendiile din Amazon au eliberat cantități uriașe de monoxid de carbon în atmosferă

Zecile de mii de incendii care au lovit pădurile din Amazon de la începutul anului au eliberat cantități mari de monoxid de carbon – un gaz poluant – în atmosferă. Datorită instrumentului AIRS instalat pe satelitul Aqua, NASA a arătat o imensă pată de monoxid de carbon care s-a răspândit în America de Sud în perioada 8 – 22 august.

Printre consecințele ale incendiilor devastatoare din Amazon se află și eliberarea în atmosferă a unor cantități enorme de monoxid de carbon (CO), un gaz otrăvitor care poate avea efecte semnificative asupra poluării atmosferice (prin urmare, asupra calității aer) și schimbările climatice. Pentru a evidenția acest pericol suplimentar din cauza incendiilor al „plămânului verde” al Pământului a fost NASA, cu ajutorul satelitului Aqua (EOS PM-1) ale programului Earth Observing System.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.