Iran cere un alt mandat de arestare pentru Trump pentru moartea lui Soleimani

Iran a cerut Interpolului să emită un „red notice” pentru un mandat internațional de arestare împotriva lui Donald Trump în legătură cu uciderea generalului  la 3 ianuarie anul trecut, într-un raid din Bagdad. Qasseim Soleimani, șeful Forțelor Al Qods ale Gardienilor Revoluției. Acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al justiției iraniene, Gholamhossein Esmaili, precizând că cererea pentru mandatul de arestare se referă la Trump și la alți 47 de oficiali americani care ar fi avut un rol în asasinarea lui Soleimani.

“Republica Islamică Iran își ia foarte în serios angajamentul de a urmări și pedepsi pe cei care au ordonat și comis această crimă”, a spus Esmaili.

Este a doua cerere de arestare pentru Trump și a zecilor de oficiali ai Pentagonului și ai Comandamentului Central al SUA în legătură cu uciderea generalului după cea din iunie trimisă de procurorul de la Teheran pentru „terorism și crimă”. Cu acea ocazie, Interpol a respins cererea, argumentând că prin statutul său îi era interzisă efectuarea „intervențiilor sau activităților de natură politică, militară, religioasă sau rasială”.

Citește și Alegerile SUA din 2020, într-un audio, Trump îl amenință pe secretarul de stat al Georgiei: „Găsește-mi voturile pentru a câștiga”

Teheranul speră că înfrângerea electorală a lui Trump va crește șansele ca acesta să plătească pentru ceea ce s-a întâmplat cu Soleimani.

Un atac pe care același trimis special al ONU pentru execuții extrajudiciare numit de Consiliul pentru Drepturile Omului, Agnes Callamard, nu a ezitat să îl definească în raportul său drept „ilegal” și „arbitrar”.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al puternicului organism de supraveghere constituțională, Consiliul Guardian, a anunțat că Iranul îl va urmări legal pe Trump după expirarea mandatului său. Potrivit lui Ali Kadkhodaei, imunitatea juridică a lui Trump a fost un obstacol, dar „unii experți internaționali cred că după încheierea președinției acest lucru ar putea fi posibil”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.