Idei pentru un mic dejun bogat în proteine care ne ajută să slăbim

Idei pentru un mic dejun bogat în proteine care ne ajută să slăbim

Shashuka este un fel de mâncare originar din Israel și este preparat din ouă, ceapă și roșii pentru a fi consumat la micul dejun. De fapt numele înseamnă literalmente mic dejun spune Marina Rösser, nutriționist și autor de rețete.

Se prepară un sos din ceapă tăiată felii, ardei gras roșu, roșii și ardei iuți. Se adaugă două ouă prăjite pe o felie de pâine din făină integrală și se aplică sos, după care se asezonează cu frunze de pătrunjel, fulgi de chili, sare și piper. Omleta clasică (papară) se poate duce la un alt nivel prin adăugarea de semințe de dovleac, de floarea soarelui, in, roșii cherry sau arugula.

Citește și :Alege un copac și îți spun cine ești

 

Această combinație vă oferă o cantitate importantă de proteine, fibre, savoare și o textură crocantă pentru un fel de mâncare obișnuit. Peștele este un aliment excelent pentru micul dejun. Nu doar că, conține foarte multe proteine, dar grăsimile sănătoase omega-3 pot să aducă beneficii pentru multe părți ale corpului, de la piele la creier.

Micul dejun trebuie să fie unul simplu, deci Rösser recomandă să o luăm ușor și să cumpărăm somon afumat sau păstrăv și să îl consumăm pe pâine integrală prăjită. Se poate completa opțional cu brânză de vaci, ridiche răzuită, pătrunjel mărunțit, muștar dijon, mărar mărunțit, arpagic mărunțit, lămâi, sare sau piper.

Vă puteți începe diminețile cu un simplu parfait făcut din iaurt, fructe de pădure și muesli, sugerează Sonja Kukuljian, generall manager pe partea de nutriție la Freedom Foods. Muesli este un amestec de cereale integrale care se consumă de cele mai multe ori fără preparare termică. Există multe sortimente, deci alegeți unul bogat în fibre și cu conținut redus de zahăr. Kukuljian sugerează unul care să conțină orz, din moment ce acesta conține atât fibre cât și proteine.

 Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.