Ichthyosis Harlequin, un copil a fost abandonat de părinți din cauza bolii sale

Ichthyosis Harlequin: Un băiețel bolnav a fost abandonat de părinții săi în spital și nimeni nu vrea să-l adopte din cauza patologiei congenitale grave din care suferă.

În august trecut la spitalul Sant’Anna din Torino Giovannino s-a născut un băiețel cu probleme grave de sănătate. La scurt timp după ce medicii au dezvăluit părinților că bebelușul suferă de ihtioză Arlecchin , o boală congenitală gravă care nu permite copilului să fie expus la lumina soarelui și care îi provoacă mari dificultăți de respirație, părinții l-au abandonat, potrivit Leggo.

Caz unic in lume: o fetita s-a nascut cu trei capete

Ihtioza fetală, cunoscută și sub numele de ihtioza arlechin, reprezintă cea mai severă formă a ihtiozei congenitale. Aceasta, se caracterizează prin îngroșarea excesivă a stratului de cheratină la nivelul pielii bebelușului, care se naște cu un strat gros de piele, având aspectul unei armuri care îl jenează pe copil la fiecare mișcare. Solzii galbeni specifici se cojesc, pielea se crapă, iar decesul survine de multe ori în primele săptămâni de viață.

Boala își ia numele de la binecunoscuta mască, deoarece cei afectați dezvoltă pete pe piele asemănătoare cu cele ale costumului de arlequin. De obicei, cei afectați nu supraviețuiesc primelor săptămâni de viață, dar copilul a trecut de faza cea mai critică.

Fiind informați despre speranța de viață slabă a copilului și incapabili să suporte costurile necesare pentru îngrijirea constantă, părinții au decis să renunțe la Giovannino . Din acel moment, bebelușul nu a părăsit niciodată spitalul, unde este îngrijit cu drag de asistente și de personal.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și InstragramLasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.