Iată satul Huangluo, unde toate femeile au părul cel mai lung din lume (video)

Părul este foarte important pentru femei, în general pentru a-și evidenția caracteristicile dar pentru femeile din etnia Yao din satul Huangluo din China, părul este atuul lor cel mai prețios. Satul Huangluo este situat în frumosul peisaj al Gulin Longji. China are aproximativ 82 de familii de etnie Red Yao (numit după rochia tradițională roșie ).

Așezământul Yao , cunoscut în toată China drept „ Satul cu păr lung ”, a primit o certificare Guinness Book of Records pentru „ The Longest Hair Village of the World ”, o reputație bine meritată având în vedere că în Satul Huangluo , lungimea părului femeilor variază de la 1,7 la 2,1 metri.

Părul a marcat întotdeauna un rol important în viața femeilor din grupul etnic Yao Red, până în urmă cu câțiva ani când după tradiția străveche , numai soțul și copiii ei aveau voie să-i vadă părul despletit.  În timpul verii și toamnei, femeile mergeau la râu să-și spele părul și pentru a și-l ține ascuns îl acopereau cu o eșarfă albastră. Numai bărbatul care avea să-i devină soț , în ziua nunții lor , putea să aibă privilegiul de a vedea părul unei femei din Hongyao în toată frumusețea ei. Bărbatul local sau un străin care întâlnea o femeie cu părul despletit era obligat să o ia de nevastă.

De la o mină abandonată plină de lilieci până la laboratorul de la Wuhan: o anchetă reconstruiește calea ciudată a Covid-ului începând din 2012

Dar toate aceste vechi tradiții au fost abandonate în 1987 , iar femeile de etnie Yao acum pot  să se pieptene cu mândrie și să-și arate părul în public, fără a-și face griji de consecințe.

Femeile Huangluo își pot tăia părul o singură dată în viață , la 16 ani, când pot începe să-și caute un soț. Părul tăiat este donat bunicii fetei pentru a-l transforma într-o coafură ornamentală .
Se spune că părul unei femei Yao Red este alcătuit din trei grupuri de păr : primul este cel ce crește în fiecare zi , al doilea este cel al coafurii iar al treilea este cel cade și se strânge în fiecare zi. Părul tuturor grupurilor unite formează coafuri elaborate care reprezintă statutul social al femeii .

– dacă are părul înfășurat doar în jurul capului,  înseamnă că ea este căsătorită , dar nu are copii ;
– dacă are părul strâns cu o panglică mică în față, înseamnă că este căsătorită cu copii;
– dacă poartă un batic în jurul capului , înseamnă că este în căutarea unui iubit .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.