Iată cum se răspândește Covid-19 printr-o simplă tuse: simulare 3D VIDEO

Cercetătorii finlandezi în baza unui  studiu au efectuat o simulare 3D capabilă să demonstreze puterea răspândirii Coronavirusului. Studiile preliminare ale cercetătorilor de la Universitatea Aalto din Helsinki, publicate pe site-ul universității, arată că, în caz de tuse sau strănut, particulele care conțin virusul pot rămâne în aer mult mai mult decât s-ar putea imagina.

Acest lucru înseamnă că trebuie să fim foarte atenți atunci când ne aflăm în locuri închise, cum ar fi supermarketurile, deoarece particulele care conțin virusul pot infecta oamenii pe o rază foarte largă. Conform studiului, în supermarketuri sau în alte locuri interioare, dar accesibile, există și riscul ca efectul picăturilor să fie îmbunătățit de sistemele de ventilație internă ale structurilor. Dacă avem în vedere sosirea verii, cu siguranță această știre nu este liniștitoare.  Gândiți-vă doar că, cu prima căldură va fi necesară activarea aparatelor de aer condiționat.

Violată și ucisă în propria casă: adolescentă de 13 ani în carantină de Covid

„Riscurile de contagiune sunt reale și,potrivit acestui studiu  este necesar să stăm acasă și să ieșim pentru a face cumpărăturile cât mai puțin posibil. Unul sau doi metri distanță de siguranță între oameni s-ar putea să nu fie suficient”

În animația 3D, a fost reconstruit potențialul de răspândire a virusului : în câteva minute, particulele se pot deplasa pe culoarul unui supermarket în altul, cu riscul de a infecta și alte persoane.

 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.