Ia un calmant pentru durerea de dinți, iar sângele devine albastru: cazul ciudat al unei tinere de 25 de ani

Ia un calmant pentru durerea de dinți iar sângele devine albastru: cazul ciudat al unei tinere de 25 de ani

O tânără de 25 de ani din New York s-a prezentat la Spitalul Miriam, cu mai multe simptome, inclusiv slăbiciune, lipsa respirației și o culoare a peilii neobișnuită. Medicii au continuat să facă teste pentru de ce  sângele din vene nu mai era roșu, ci albastru.

Rusia, un ”șaman războinic” a plecat pe jos prin țară să-l vâneze pe Putin: închis într-un azil

Medicii au fost uimiți, apoi au înțeles cauza simptomului neobișnuit: tânăra a avut o reacție adversă la analgezicul bazat pe benzocaină pentru a trata o durere de dinți. Medicamentul a fost prescris de medicul stomatolog, iar cazul ei este unul foarte rar, unul dintre acele care se citesc doar în cărțile de medicină. Din acest motiv, însăși pacienta a povestit presei New England Journal of Medicine, care a analizat în mod special cazul ei.

Medicii i-au diagnosticat methemoglobinemie, o afecțiune asociată cu schimbarea formei fierului în sânge care nu mai este legată de oxigen. Pentru a readuce sângele la culoarea sa roșie, a fost prescris un medicament care a permis oxigenului să revină la niveluri normale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.