Hoț român închis în cinci tări UE pentru furt, liber să fure și în Anglia

Doi români, Leonard Velcu de 31 de ani și complicele său Viorel Agapie au pradat bătrânii din întreaga Europă continentală și Scandinavia. În timp ce Velcu a fost comdamnat în Marea Britanie pentru furt, Viorel Agapie a fugit iar poliția britanică este pe urmele lui. Cei doi făceau parte dintr-o bandă infracțională bine organizată.

Leonard Velcu, 31 de ani, și Viorel Agapie au jefuit de cel puțin 21 de ori în toată Anglia sustragând cel puțin 12.000 de lire sterline. Printre victimele acestora se numără și un bătrân  de 84 de ani căruia  i-au furat 1.700 de lire sterline din cont.  Velcu și-a recunoscut și faptele comise  între 1 august și 30 noiembrie anul trecut.

O femeie de 93 de ani a murit de inimă rea după ce hoții au furat cenușa soțului ei

Pentru infarcțiuni similare Velcu, a fost închis în Suedia și Danemarca și, de asemenea, a fost prins în Spania, Italia și Olanda

Cei doi hoți puseseră un plan în aplicare bine gândit: ei pândeau bătrânii la bancomate și după ce vedeau codul cardului îi urmăreau și le furau cardurile ăentru a sustrage banii din cont. Urmăreau doar persoane  în vârstă între 60 și 85 de ani în timp ce au erau la cumpărături în supermarketuri precum Aldi și Lidl în toată Europa.

Sursa: Expressandstar

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.