Hong Kong, un nou val de epidemie de Coronavirus: o nouă carantină. Scenariul care sperie Occidentul

Spre deosebire de lunile anterioare, Hong Kong se confruntă cu un al doilea val de Coronavirus importat de cetățenii repatrați și străini. Vineri, 27 martie, s0au înregistrat  65 de noi cazuri   în 24 de ore, scrieLe Monde. În prezent există 518 cazuri din 7,4 milioane de locuitori.

Regiunea autonomă chineză a apărut aproape neatinsă de epidemie, atât de mult încât puține persoane au fost infectate și s-au înregistrat doar 4 decese oficiale. Începând cu luna martie, majoritatea locuitorilor din Hong Kong au început treptat să se întoarcă la muncă, transportul public s-a umplut din nou și s-au redeschis baruri și restaurante. Încet-încet, metropola părea pe cale să se întoarcă la normal.  Dar în ultima săptămână în Hong Kong, s-a întâmplat ceea ce mulți oameni de știință cred este cel mai probabil să se întâmple și în următoarele luni în Europa și America. S-au înregistrat noi cazuri de ceoronavirus, doar vineri numărula a ajuns la 82  atingând astfel un nivel care ar necesita noi măsuri restrictive.

În fața numărului mare de refugiați bolnavi, guvernul a decis să efectueze un screening sistematic în aeroporturi și să interzică tuturor nerezidenților să intre în Hong Kong începând cu 25 martie. Acest al doilea val de infecții  este însoțit de refuzul unora de de a purta măști. În plus, nerespecatrea distanței sau adunarea  grupurilor de persoane în locuri nepermise sau în care viața nu s-a oprit niciodată cu adevărat.

Citește și Coronavirus, OMS avertzează: „Bătălia va fi încă lungă”

 

Lupta împotriva pandemiei Covid-19 a fost accelerată la jumătatea lunii martie de cetățenii care s-au întors din Europa, Regatul Unit și America de Nord. În zece zile, infecțiile s-au triplat, crescând de la 150 la 15 martie la peste 460 pe 26 martie. Bolnavii sunt spitalizați și membrii familiei lor sunt plasați în structuri de carantină gestionate de guvern.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.