Hong Kong, confiscate 13 tone de aripioare de rechin: erau folosite pentru gătit

Treisprezece tone de aripioare de rechin uscat aparținând unei specii pe cale de dispariție cu o valoare de piață de aproximativ 8,6 milioane de dolari, au fost confiscate de autoritățile vamale din Hong Kong. Aripioarele se aflau în două containere care proveneau din Ecuador. În urma primelor investigații pe 29 aprilie, ofițerii vamali au arestat un suspect în vârstă de 57 de ani în Sai Ying Pun. Bărbatul a fost eliberat temporar pe cauțiune în așteptarea continuării investigațiilor, care sunt încă în desfășurare.

Potrivit ordonanței privind protecția speciilor de animale și plante pe cale de dispariție, reamintesc oficialii vamali din Hong Kong, oricine este găsit vinovat de importul sau exportul unei specii pe cale de dispariție fără licență riscă o amendă de până la 10 milioane de dolari și o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

O femeie a fost ucisă de un aligator: reptila a târât-o pe femei în iaz și a înecat-o

Aripioarele dorsale ale rechinilor sunt tăiate în scopuri alimentare. Este o practică complet ilegală. Tăierea aripioarelor de rechin pun  în pericol serios supraviețuirea speciei.  Această tehnică, în vogă în special în țările asiatice, implică în mod natural suferințe enorme  animalelor. Rechinului îi este tăiată aripioara în timp ce este încă viu. Având în vedere că restul cărnii nu are nicio valoare, peștele este aruncat agonizant în mare, destinat unei morți lente și dureroase.

Aripioarele sunt folosite pentru a găti supa, un fel de mâncare rezervat cândva pentru cei mai bogați, dar acum la dispoziția tuturor. Consumul de supă de înotătoare de rechin, este răspândită în principal în China și Vietnam, contribuind astfel  la uciderea a aproape jumătate din rechini.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.