Hong Kong: câinele rezultat pozitiv la testul de coronavirus a murit

Câinele din Hong Kong rezultat pozitiv la coronavirus fusese pus  în carantină însă, după ce a ieșit afară  a murit. Acest lucru a fost confirmat de Departamentul Agricultură, Pescuit și Conservarea Chinei (Afcd).

Era 26 februarie când câinele și-a început perioada de izolare: luni , 16 martie , a murit. Stăpâna lui nu ar fi consimțit efectuarea unei autopsii.  Prin urmare, cauzele morții câinelui rămân un mister Un câine testat pozitiv pentru coronavirus în Hong Kong a fost pus în carantină pe 26 februarie. La două zile de la sfârșitul perioadei de izolare, el a murit, a  raportat Departamentul Chinez de Agricultură, Pescuit și Conservare.

Cu toate acestea, South China Morning Post precizează că era o vulpe pomeraniană de 17 ani. Cauzele decesului rămân un mister, după ce stăpâna câinelui nu a consimțit efectuarea unei autopsii. Cu toate acestea, mulți experți consideră că nu a murit din cauza lui Covid-19.

Citește și Un câine a fost depistat pozitiv la coronavirus: va fi pus în carantină

Testele efectuate pe câine pe 12 și 13 martie au avut un rezultat negativ și din acest motiv perioada de carantină s-a încheiat cu o veste excelentă. La două zile de la întoarcerea la viața de zi cu zi, însă  a murit. Stăpâna câinelui o femeie de 60 de ani, a testat pozitiv și Covid-19 s-a însănătoșit. “Câinele nu a dezvoltat niciun simptom nou – au raportat unele surse medicale contactate de South China Morning Post -, este foarte puțin probabil ca virusul să contribuie la moartea câinelui “.

În plus, experții confirmă că nu există dovezi științifice privind posibila transmitere a virusului de la animale la oameni.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.