Hong Kong, bataie in parlament privind extradarile de pe continent

Hong Kong, bataie in parlament privind extradarile de pe continent

Furia în privința propunerii disputate a Hong Kong-ului de a permite extrădarea suspecților de pe continentul chinez a explodat în adunarea parlamentară  cu o bătaie între deputați într-un climat de haos. Sesiunea de adunare cu privire la propunerea controversată a guvernului din Hong Kong a fost deschisă sub președinția lui James To, deputat al pro-democrației, dar alianța pro-Beijing a reușit în ultimele zile să renunțe la el prin a-l înlocui  cu un președinte ”simpatic” lui, Abraham Shek.

 

Resentimentele dintre cele două părți au explodat și deputații au început să strige și să se împingă reciproc într-o mulțime de jurnaliști atunci când parlamentarii pro-democrați au încercat să preia microfonul lui Shek.  Parlamentar pro-democrat, Gary Fan, a leșinat și a fost scos din parlament  pe  targă, în timp ce alți deputați pro-Beijing au pretins că au fost răniți, afirmă AFP.

 

“Nu puteam fi de acord în niciun fel cu propunerea de suspendare a sesiunii prezidate de James To, deoarece este complet constituțională și legală”, a declarat deputatul pro-democrat Claudia Mo după sesiune. Dar Shek, pro-Beijing, a răspuns că prezența sa la adunare este “legală”.

 

Te-ar putea interesa și Pakistan, atac armat asupra unui hotel de lux: mai mulți raniti

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.