HIV / SIDA sunt încă o amenințare: în lume13 copii și adolescenți mor în fiecare oră

„Doar jumătate dintre copiii care trăiesc cu SIDA au acces la un tratament adecvat : noul raport UNICEF  cu ocazia Zilei Mondiale a SIDA (1 decembrie)“

În 2018, aproximativ 320 de copii și adolescenți au murit din cauza cauzelor legate de SIDA în fiecare zi sau 13 copii în fiecare oră. O cifră înfiorătoare cuprinsă în noul raport prezentat de Unicef cu ocazia Zilei Mondiale a SIDA în 1 decembrie. Și mai rău este faptul că doar jumătate dintre copiii care trăiesc cu SIDA au acces la tratamente.

Citește și O fetiță de 12 ani a murit, părinții anchetați: poate a fost ucisă cu pietre în urma unui proces de adulter

Anul trecut, aproximativ 160.000 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 9 ani au fost afectați de HIV , spune UNICEF, iar 1,1 milioane de copii din această grup de vârstă trăiesc cu HIV: 140.000 de fete adolescente s-au îmbolnăvit de HIV în 2018, comparativ cu 50 de mii de băieți adolescenți, în timp ce 89 mii sunt copii sub 5 ani afectați în timpul sarcinii sau a nașterii și 76.000 în timpul alăptării.

Principalele cauze ale acestor decese, potrivit UNICEF, sunt accesul limitat la tratamentul antiretroviral , pe lângă eforturile limitate de prevenire : doar 54% dintre copiii între 0 și 14 ani care au trăit cu HIV în 2018 – aproximativ 790.000 de copii – au primit terapie antiretrovirală pentru a le salva viața.

“Lumea este aproape să obțină rezultate deosebite în lupta împotriva HIV și SIDA, dar nu trebuie să ne oprim la progresul realizat”, spune Henrietta Fore, directorul general al UNICEF. „Investiția în teste și tratamente pentru copii și adolescenți este o problemă de viață și de moarte și, pentru ei, trebuie să alegem viața ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.