Haos in Libia: 130 de morti. Numarul victimelor continua sa creasca si in randul copiilor

Haos in Libia: 130 de morti. Numarul victimelor continua sa creasca si in randul copiilor

Criza din Libia nu dă semne să se sfârșiască și numărul de decese continuă să crească.

“Situația este cu adevărat dramatică, numărul morților a crescut la 130. Din aceștia 35 sunt copii . 750 sunt răniți, dintre care 200 sunt în stare gravă”. Potrivit presei intrenaționale, acestea este declarația lui Foad Aodi, președintele Asociației Medicale Externe din Italia (Amsi).

 

Foad Aodi  este și consilier al Ordinului Medicilor din Roma și este în contact cu medicii libieni din diferite spitale:

 

“Știm de asemenea din 30 de femei violate, 6 au murit .  Șase medici au decedat și mai multe ambulanțe au fost distruse”. Spitalele din Libia, spune Foad Aodi, “se prăbușesc. Numărul morților, comparativ cu ieri, în care se vorbea despre 100 de decese, a crescut atât de repede, deoarece” mulți gravi răniți nu au primit îngrijirea corespunzătoare.”

 

Din păcate, nu mai este nimic și totul lipsește acum: electricitatea, medicii, asistentele medicale, medicamentele și sângele. Cei mai norocoși reușesc să ajungă la un spital, dar există și cei care, din cauza rănilor lor, nu supraviețuiesc pentru că nici un doctor nu  poate ajunge la ei sau nu pot mișca “.

 

” Numărul sinistraților a ajuns la mai mult de 15 mii – continuă Foad Aodi –  Trebuie să oprim acest masacru. Sunt peste 1000 de copii  între 14 și 17 ani care au fost recrutați ca soldați și nu toți sunt libieni”.

Te-ar putea interesa și Libia, bilant tragic: 100 de morti de la inceputul razboiului: printre victime sunt si 28 de copii

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.