Haiti, sute de copii născuți din abuzurile căștilor albastre

Sute de copii s-au născut din abuzurile căștilor albastre ale misiunii Minustah din Haiti , cu fete cu vârste între  12 sau 13 ani și apoi abandonate. Acuzația este cuprinsă într-un nou studiu publicat în „Conersation” , o revistă academică internațională susținută de un consorțiu de universități. Unii intervievați au citat cazuri de viol, dar mai des actul sexual a avut loc în schimbul unor câteva monede  sau al unei farfurii cu mâncare.

Studiul lui Sabine Lee , care predă la Universitatea din Birmingham, și Susan Bartels , de la Universitatea Queens din Ontario, se bazează pe interviuri realizate în 2017, anul în care misiunea de menținere a păcii Minustah a fost închisă după 13 ani de operațiuni, cu 2.500 de haitiani: dintre aceste 265 de cazuri au fost menționate cazuri de copii ale căștilor albastre.

Rezultatul a fost sute de „mici Minustah” , scriu cercetătorii, care au adunat informații despre „o serie de fete tinere cu vârste între 12 și 13 ani care erau însărcinate și au plecat să trăiască în sărăcie cu un copil în brațe”.

Citește și Cobaltul care ucide: Apple, Google, Dell, Microsoft și Tesla dați în judecată pentru exploatarea minorilor din Congo

 

“Exploatarea sexuală și abuzurile de către personalul ONU sunt inacceptabile ” , a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului de menținere a păcii, Nick Birnback, amintind că secretarul general, Antonio Guterres, a făcut din toleranța zero o prioritate a mandatului său.

Raportul – ultimul care a documentat cazurile de abuzuri sexuale de către Căștile Albastre după Mozambic, Bosnia, Republica Democrată Congo și Republica Centrafricană – acuză de această dată personal militar din 13 națiuni diferite , majoritatea brazilieni și uruguayeni, care erau  repatriați de fiecare dată când era descoperită o sarcină.

Misiunea de stabilizare a ONU din Haiti a fost aprobată în 2004 pentru a ajuta instituțiile haitiene într-un context de instabilitate politică, după demiterea președintelui Jean-Bertrand Aristide și crima organizată pe scară largă . Termenul său a fost prelungit după cutremurul din 2010 și după uraganul Matthew din 2016.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.