Guvernul din Noua Zeelandă ajută prostituatele în timpul blocajului de coronavirus

Prostituatele, ca și ceilalți muncitori independenți, au dreptul la o subvenție economică din partea statului pentru pierderile suferite din cauza coronavirusului. Se întâmplă în Noua Zeelandă, o țară care după reforma prostituției din 2003 a legalizat lucrătorii, bărbați și femei, echivalându-i cu toate celelalte profesii. Din acest motiv, în mijlocul crizei economice cauzate de pandemie și din cauza măsurilor de distanțare socială și prostituatele au suferit pierderi importante.

În Germania s-a impus purtarea măștilor obligatoriu: amenzi de până la 25 de mii de euro

Lana, o prostituată din Noua Zeelandă  în vârstă de 28 de ani, i-a povestit publicației The Guardian că înaintea măsurilor de blocare impusă pe 26 martie, a lucrat într-un „bordel de lux” din Wellington, unde întâlnea doi sau trei clienți pe săptămână, câștigând 2.200 de dolari neozeelandezi pe lună (aproximativ 1.200 €). Acestă sumă de bani i-a permis să își continue studiile universitare fără a cere bani părinților.

După impunerea măsurilor de distanțare socială, Lana și-a pierdut singura sursă de venit și a solicitat subvenția de stat prevăzută pentru lucrătorii care au înregistrat o scădere de cel puțin 30% din încasări. A completat un formular specific și a obținut, în doar două zile, o sumă forfetară de 4.200 de dolari (2.300 de euro). “Cererea a durat trei minute și nu a fost nevoie să-mi dezvălui meseria de prostituată. A trebuit doar să certific că sunt un lucrător care lucrează pe cont propriu”.

OZN, Pentagonul autorizează difuzarea unor videoclipuri top secret VIDEO

În Noua Zeelandă, de fapt, prostituția este considerată ca oricare altă profesie. Mii de prostituate, care înainte erau forțate să lucreze pe ascuns, acum pot lucra la lumina zilei beneficiind de controale sanitare și  bineînțeles, plătesc statului impozit pe venit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.