Guvernul Bolsonaro pierde o altă piesă: ministrul Justiției Moro demisionează

Sergio Moro, ministrul justiției din Brazilia și unul dintre personajele cheie din administrația lui Jair Bolsonaro, și-a dat demisia din cauza unei ciocniri cu președintele: de fapt el l-a contestat pe Bolsonaro pentru concedierea șefului poliției federale.

„Trebuie să-mi protejez biografia și, mai ales angajamentul pe care l-am luat cu fermitate împotriva corupției și a crimei organizate ”, a explicat fostul ministru care în ultimii ani a condus ancheta „Lava Jato” care a dus la arestarea fostului președinte Luiz Inacio Lula da Silva. Moro, care a negat că a semnat concedierea șefului de poliție și-a exprimat deja nemulțumirile față de Bolsonaro ieri într-o ședință privată, după decizia președintelui de a-l concedia  pe Mauricio Valeixo, decizie pe care Moro o consideră rod al „amestecului politic”.

Fostul judecător a precizat că nu va obiecta la o schimbare în vârful poliției dacă s-a comis o greșeală gravă sau un alt motiv justificat. “Președintele mi-a spus că dorește o persoană de încredere pentru acea funcție, care să poată transmite rapoarte de informații și informații. Dar nu acesta este rolul șefului poliției”, a concluzionat el.

Ministrul Sănătății din Brazilia: “M-am săturat de Bolsonaro, îmi dau demisia”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.