Groenlanda, gheața se topește mai repede decât se aștepta

În Groenlanda gheața se topește mai repede decât se aștepta, atât de mult încât se estimează că până în anul  2100,  40 de milioane de persoane ar putea fi expuse riscului de inundații costiere. Acest lucru este demonstrat de cea mai completă hartă obținută vreodată, publicată în revista Nature și pe baza datelor culese între 1992 și 2018 de “Ice Sheet Mass Balance Inter-comparison Exercise”, care a implicat 89 de cercetători din 50 de centre diferite.

Citește și Imaginile triste ale urșilor polari care se joacă cu deșeurile de plastic în Alaska

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.