Groapă comună cu trupurile a 700 evrei a fost descoperită în Belarus. “24 sunt copii”

Groapă comună cu trupurile a 700 evrei a fost descoperită în Belarus. “24 sunt copii”

Au rămas îngropate timp de 76 de ani, la doar un metru și jumătate în adâncime cadavrele a sute de femei, copii și bătrâni.

Bărbații au fost uciși mai întâi de nemți.

Descoperirea, raportată de Bild, care a vizitat locul, a avut loc pe 17 ianuarie . O groapă comună cu rămășițele de o mie de evrei măcelăriți de către naziști în timpul ocupației germane din Belarus, a fost descoperit din întâmplare, în timp ce se lucra la un șantier de construcții din orașul Brest, la granița cu Polonia.

Cele mai multe dintre victimele masacrului, care a avut loc chiar la marginea ghetoului la momentul respectiv, prezintă semne de gloanțe în cap.

Dintr-un șanț lung de 4 metri lățime și 1,5, au fost extrase sute de oase și cranii, dar, de asemenea, haine și încălțăminte. Tabloidul vorbește despre rămășițele a cel puțin 24 de copii printre care și un copil de cel mult trei luni.

Au fost găsite cel puțin 730 de victime, dar se estimează că, în ansamblu, cel puțin 1000 de persoane au fost îngropate acolo.

Fiecare va fi înmormântat cum se cuvine, conform intențiilor administrației locale, raportează Bild.

„Înainte de război, în Brest erau 56.000 de locuitori, dintre care 30.000 erau evrei“, a declarat el ziarului Efim  Basin, președintele comunității evreiești locale.

«După (război) au mai rămas 19 evrei»

Astăzi sunt 491, într-un oraș de 300 de mii de locuitori. Trupele germane ocupaseră Brest în 1941, iar mii de evrei au fost uciși. În decembrie 1941 a fost instituit un ghetou în care trăiau temporar cel puțin 18 mii de oameni. În octombrie 1942, aproape toți supraviețuitorii au fost duși la Bronnaja Gora și uciși.

În urma descoperirii traumatice, a fost deschisă o discuție în Brest cu privire la posibilitatea de a continua lucrările privind construirea unui bloc cu apartamente.  Dar a fost lansată o petiție pentru a opri acest proiect cerând construirea unui monument în memoria victimelor Shoah-ului.

Dar societatea se opune, urmărind totodată realizarea construcției.

Te-ar putea interesa și Acestea sunt cele 12 țări în care femeile sunt tratate mai rău decât animalele

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.