Gripa aviară nu se oprește, sute de mii de păsări ucise în Japonia

Gripa aviară nu se oprește și continuă să se răspândească în Japonia , în ciuda intervenției masivă a autorităților locale cu serviciile de control și distrugerea întregilor fermele de păsări. Noi focare sunt acum raportate aproape în fiecare săptămână și implică din ce în ce mai multe prefecturi din țara asiatică. Cel mai recent interesat de ordinea cronologică este prefectura Tokushima, în regiunea Shikoku, pe insula omonimă din sudul Japoniei. Aici, după primul caz raportat într-o fermă de pui, agentul patogen s-a răspândit ca un incendiu la fermele din apropiere, afectând în prezent toate fermele din jurul orașului Awa.

Citește și Tineri fără mască într-o discotecă din Wuhan: epicentrul orașului Covid revine la normal

Autoritățile au ordonat tăierea imediată a 18.000 de pui, în timp ce pentru alte 44 de unități agricole într-un perimetru de 10 kilometri de la izbucnirea gripei aviare, potrivit autorităților locale, a fost interzisă transportul de păsări și produsele derivate în regiune. În practică, acestea sunt aceleași împotriva măsurilor deja în vigoare o lună în celelalte prefecturi afectate, inclusiv în apropierea Miyazaki, care, totuși, nu pare să fi oprit răspândirea gripei aviare care pare a fi un virus extrem de patogen .

Tokushima este de fapt al optulea caz de focar de gripă aviară din Japonia de la începutul anului .

Primul caz de gripă aviară din țară datează de la începutul lunii noiembrie, când au fost raportate primele cazuri în prefectura Kagawa care au forțat sacrificarea a aproximativ 330 de mii de pui. Cu acea ocazie, guvernul a decis să ridice alerta la cel mai înalt nivel pe o scară de 3, dar influența s-a răspândit însă la alte prefecturi, ajungând acum la zece: Fukuoka, Hyogo, Miyazaki, Nara, Hiroshima, Wakayama, Oita, Okayama, Shiga și Kochi.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.